Maakt houtskool je tanden echt witter?

Maakt houtskool je tanden echt witter?

Houtskool is nog steeds een populaire (beauty)trend. Je vindt het in voeding, dranken en schoonheidsproducten. En wij gebruiken het in onze whitening powder. Maar hoe kan het dat zwarte poeder je tanden witter maakt? Je zou denken dat je tanden eruit gaan zien als een slecht onderhouden gebit van een piraat! Maar niets is minder waar. Dit is namelijk hét product voor wittere tanden!

Wat is activated charcoal (actieve houtskool)?

Bij het horen van houtskool denk jij waarschijnlijk aan de BBQ-kolen die je in de supermarkt koopt, maar dit is absoluut geen familie van elkaar. Onze actieve (houts)kool wordt vervaardigd uit de schaal van kokosnoten. Dit wordt gemalen tot een hele fijne poeder om ervoor te zorgen dat de poeder niet gaat schuren en veilig is voor je tanden en tandvlees. De fijne poeder heeft een absorberende werking voor je tanden en verwijdert zo tannine, deze stof vind je in o.a. thee en koffie, welke zorgen voor gele tanden. De houtskool heeft ook een absorberend vermogen waardoor het vieze geurtjes neutraliseert en bacteriën in je mond doodt.

De geschiedenis van actieve kool

Het gebruik van houtskool voor o.a. het bleken van tanden bestaat al eeuwen. Omdat actieve kool een absorberend vermogen heeft, werd het in de Romeinse tijd gebruikt bij darmproblemen en om een slechte adem te verhelpen. Later werd het gebruikt door oude Feniciërs en Hindoes in waterzuivering en als onderdeel van hun schoonheidsroutine. Vandaag de dag wordt het nog steeds gebruikt op medisch gebied om vergiftigingsgevallen te behandelen.

Hoe werkt het witter maken van mijn tanden met actieve houtskool?

We zijn blij dat je het vraagt! Hier bij CHARCOCO willen we ervoor zorgen dat je zuinig op je tanden bent. De eerste stap bij het bleken van je tanden met activated charcoal is het gebruik van het juiste materiaal. Controleer altijd of je een fijngemalen maximaal gefilterde actieve kool van goede kwaliteit op je tanden gebruikt, zoals onze 100% natuurlijke whitening powder. Sommige “look-a-likes” die in winkels of online verkrijgbaar zijn, zijn niet maximaal gefilterd dus niet goed voor je tanden en kunnen je glazuur en tandvlees beschadigen. Maak daarnaast gebruik van een tandenborstel met zachte haren om de houtskool aan te brengen. Poets je tanden voorzichtig en rustig. Te veel druk en hard poetsen is niet goed voor je tanden en tandvlees.

Het stappenplan

Dip een natte tandenborstel in het potje met de zwarte poeder en tik op je tandenborstel zodat alle overtollige poeder eraf valt. Borstel vervolgens 2 à 3 minuten en spoel grondig. Voor het beste resultaat vervolg je de routine met onze tandpasta. Wanneer je onze whitening powder voor wittere tanden voor het eerste gebruikt raden we je aan dit twee keer per dag voor 14 dagen lang te gebruiken en daarna alleen indien nodig. That’s it! Een handige tip is om dit alles onder de douche te doen, zo maak je je wastafel niet vies.

Waar kan ik het kopen?

Onze producten zijn alleen verkrijgbaar via onze officiële webshop! Nog niet overtuigd of onze whitening powder voor jou geschikt is? Bekijk hier de resultaten. Niet goed? Geld terug!

Happy whitening!